Aquí trobaràs tot el que hem publicat arxiu

Com ens agradaria veure des de dins dels gegants americans i poder jugar a la seva divisió, però això no és possible i, malauradament, no tenim accés al 100% d’informació necessària per ser 100% efectius en el desenvolupament de totes les estratègies per xarxes socials implementades fins al moment, però per sort la distància no ens influeix ja que tant si estàs a Sillicon Valley com a París o a Tarragona, tots estem igual de desinformats fins que arriba el dia del llançament de les darreres novetats i, aleshores, és quan tot canvia.

Nosaltres ho hem vist clar, davallada a Facebook tant de tràfic rellevant com a la borsa, sortida temporal de General Motors de FB Ads per no veure-hi un ROI suficient i ara, cop de timó de Google amb la presentació de Google + Local. Un nou moviment de fitxa dins d’aquesta partida d’escacs global on un peó es transforma en la dama i entra en escena per rematar aquesta partida simultània, la de la geolocalització.

Google + incorpora els serveis de Places i creen Google + Local per fer girar encara més la roda de  la geolocalització per poder competir de tu a tu amb Facebook (no podem oblidar que, a dia d’avui, Google+ és un desert en quant a activitat, exceptuant nínxols molt concrets… i que Facebook manté actius a diari bona part dels seus més de 900 milions d’usuaris) i Foursquare (què potser no és la millor eina de geolocalització però si la que més s’ha estès) i, fins i tot, superar-los. En tot cas, la partida no està perduda per cap dels altres, en tot cas, Facebook haurà de moure fitxa d’una vegada amb un servei potent de Geolocalització integrant d’una vegada les darreres adquisicions de Gowalla i Glancee i corregint tant  errors propis com previsiblement, els que pugui cometre el seu màxim rival.

Teniu dubtes de si era interessant entrar a Google +? Doncs per nosaltres s’han esvaït tots els dubtes de cop ja que ara tenim una nova eina que permet millorar el posicionament a partir de valoracions quantitatives i qualitatives, és a dir, el que fins ara feien altres eines com Tripadvisor o Minube.